Yes, het is weer vrijdagmiddag en het weekend staat weer voor de deur. Voor sommigen dé stapavond, huis-blijf-avond of lekker-hangen-op-de-bank-avond met iets lekkers. Even chillen, zappen langs tv-kanalen, ontspannen en een moment voor jezelf.

Om te genieten tijdens de koude en regenachtige thuisblijfavonden hebben we heerlijke chocoladelepels. Belgische chocolade aan een lepel om snel en gemakkelijk zelf warme chocolademelk te maken. Voor het maken van een goddelijke kop dampende cacao (lees chocomel) heb je nodig:

Ingrediënten voor de perfecte homemade chocolademelk

  • chocoladelepel
  • beker warme volle melk
  • heel klein snufje zout

Voor een extra kick, kun je een snufje (zee)zout toevoegen.

Zo maak je de chocomel
Warm eerst een beker melk in een pannetje of in de magnetron. Roer daarna je chocoladelepel door de warme melk, net zolang tot het is opgelost. En voilà, je hebt je eigen chocomel gemaakt. Pure verwennerij als het buiten koud en guur is.

Koude chocomel
Liever koude chocolademelk? Dan kan natuurlijk ook. Los dan wel eerst je chocoladelepel op in een beker met warm water of melk zodat het goed wordt opgenomen. Vul vervolgens de beker aan met koude melk.

Maak je choco nog lekkerder
Uitgekeken op de ‘standaard’ chocolademelk? Voeg een klein snufje van je favoriete kruiden toe zoals nootmuskaat, kaneel of chili poeder. Of wat dacht je van Russische chocolademelk? Dit is warme chocolademelk met vanille wodka en amaretto. Het houdt je warm op een koude dag. Serveer je hotchoco met een mooie toef slagroom.

Try this at home…..en smullen maar!