VRAGEN EN ANTWOORDEN

ALGEMEEN

Hoe spreek je Chocoladry uit?

Chocoladry is een combinatie van de woorden chocolade (ons basisproduct), chocolaterie (ons bedrijf) en chocolatier (ons beroep). Je spreekt het uit als ‘choo-coo-la-drie’.

Wat is het verschil tussen melkchocolade, witte en pure chocolade?

Of je nu van pure, witte of melkchocolade houdt, wij hebben voor elk wat wils. In onze melkchocolade zit 33,6 procent cacao, in pure chocolade 43,5 procent en in witte chocolade 28 procent. In tegenstelling tot pure en melkchocolade bevat witte chocolade geen cacaopoeder, maar wel cacaoboter.

Hoe groot zijn de chocoladerepen van Chocoladry en hoeveel weegt een reep?

Een gewone chocoladereep weegt 100 g en is 14,5 cm lang en 6,5 cm breed.

Waar komt de chocolade die Chocoladry verwerkt vandaan?

We verwerken alleen Belgische chocolade van Callebaut. De chocolade van Callebaut wordt gemaakt van 100 procent duurzaam geteelde cacaobonen. De cacaobonen worden geteeld door boeren (boerencoöperatieven) in West-Afrika. Volgens Callebaut worden deze boeren rechtstreeks betaald waardoor ze gegarandeerd een eerlijke prijs krijgen zonder die te moeten delen met tussenpersonen of handelaars (Bron: http://www.callebaut.com/benl/growing-great-chocolate/faq).

Hoe smaakt de chocolade?

De chocolade smaakt chocolicious. We hebben alle smaken en combinaties voorgeproefd. Zo weten we zeker dat een topping in combinatie met chocolade zorgt voor een ware smaakexplosie.

Hoe lang is de chocolade houdbaar?

De houdbaarheid van de chocolade is afhankelijk van de toppings die je kiest en de omstandigheden waaronder de reep wordt bewaard. We vermelden de houdbaarheid op de verpakking van je chocolade. Wanneer deze houdbaarheidsdatum is verstreken zal de kwaliteit van de chocoladereep achteruit gaan. Bewaar je chocolade bij voorkeur op een donkere plaats en op kamertemperatuur.

Waar kan ik de ingrediënten vinden van de chocolade en de toppings?

De ingrediënten van de chocolade en de toppings kun je vinden door te klikken op het product. Onderaan de pagina vind je een productomschrijving.

Eten vrouwen meer chocolade dan mannen?

Tangram heeft een enquête gehouden onder 500 Nederlanders naar de beleving van chocolade. Volgens het marktonderzoeksbureau eet maar liefst 72 procent van de mannen één keer in de week chocolade. Bij vrouwen is dat 70 procent.

BETALING EN VERZENDING

Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Betalingen van de chocolade in de webshop geschiedt via iDEAL en creditscards. Onze Belgische klanten kunnen gebruik maken van Bancontact.

Wat is de levertijd van mijn chocolade?

De levertijd van onze chocolade bedraagt twee tot drie werkdagen. Voor bezorging binnen Nederland is de bezorgtijd bij de levertijd inbegrepen. De bezorgtijd is de tijd die Post.nl nodig heeft om je bestelling thuis of op een ander door jou aangegeven adres te bezorgen.

Wat zijn de verzendkosten?

We versturen jouw chocolade als brievenbuspost. De verzendkosten binnen Nederland zijn 2,95. 

Kan ik een bestelling buiten Nederland laten bezorgen?

Ja, je kunt ook chocolade laten bezorgen naar Belgie. Voor bezorging naar een adres buiten Nederland en België kun je je bestelling mailen naar: info@chocoladry.com

Kan ik ook grote partijen afnemen zonder dat ik steeds opnieuw moet bestellen?

Bij grote aantallen, voor een bruiloft, geboorte of een andere bijzondere gelegenheid, kun je je bestelling mailen naar: info@chocoladry.com. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.