We kijken al uit naar 14 februari, Valentijnsdag. Een moment om je geliefde te verrassen met een kaart, bloemen, cadeau of een romantisch reisje. Als echte pleasure seekers combineren we graag onze liefde voor chocolade en reizen met elkaar. Chocoladeliefhebbers die van reizen houden opgelet! De volgende 5 steden zijn zeker een bezoekje waard.

Parijs

De stad Parijs was één van de eerste steden waar vroeger pasgetrouwde stellen naar toe gingen op huwelijksreis. Daarom wordt Parijs ook wel de stad van de liefde genoemd. Deze stad is een ware beleving voor chocoladeliefhebber die houden van pralines, truffels met verschillende kruiden, bonbons en macarons met chocolade. Ontdek het geheim van chocolade in het chocolademuseum (Musée du Chocolat).

Venetië

Warme dikke chocolade was de grootste zwakte van Casanova. De chocolade was zo dik dat het meer op een mousse leek dan op een drankje. Geniet in Venetië van de lekkerste chocolademousse, ganaches en bonbons gevuld met aparte ingrediënten zoals bloemen, rode of zoete witte wijn, balsamico en oriëntaalse specerijen. In Venetië maken ze kunst van chocolade.

Londen

We denken bij Londen aan het boek van Roald Dahl; Charlie and the Chocolate Factory. In Nederland beter bekend als Sjakie en de chocoladefabriek. Wie kent Willy Wonka en zijn oompa loompa’s niet? Voor chocoladefonteinen, -wafels, -dranken, -muffins, -ijs en brownies ga je naar Harrods Chocolate Bar. Harrods noemt deze chocoladebar een “chocoholic’s fantasy come true”.

Barcelona

Columbus nam de cacaoboon mee naar Spanje, maar pas later introduceerde Cortès daar de xocotlatl-drank (en daarmee ook de naam ‘chocolate’). In Barcelona dip je churros met kaneel in warme xocolata, drink je chocoladebier en eet je chocolade met cacaopercentages waar je u tegen zegt, gecombineerd met de smaken roos, lavendel, azijn en ansjovis.

Brussel

Chocoholics komen aan hun trekken in het Brussel. Deze stad is niet alleen de chocoladehoofdstad van de wereld, maar ook de leverancier van onze heerlijke Belgische chocolade. chocoladeliefhebbers kunnen genieten van een grote variatie aan pralines en andere chocoladeproducten. Brussel ademt chocolade.